Achtergrond

Mijn stralende zelf

Als kind voelde ik me anders dan de andere kinderen. Ik kleurde graag buiten de lijntjes en deed de dingen graag op mijn eigen wijze. Ik was een blij kind, tikkeltje ondeugend, hield van spelen, was fantasierijk, liep altijd te zingen en was duidelijk aanwezig. En dat in een gezin waar het motto was “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” Bescheidenheid was een waarde die erg  elangrijk was, je trad niet op de voorgrond. Ik kom uit een arbeidersfamilie waar aan hard werken nog nooit iemand is doodgegaan, waar je als dubbeltje nooit een kwartje wordt en waar ieder lid van de familie nog nooit op een andere partij dan de PVDA gestemd heeft. Er werd heel wat van mij verwacht aan aanpassingsvermogen om binnen dat kader te blijven passen.

Op schoolachtergrond1

Op school presteerde ik naar verwachting, ik deed mijn best, haalde goede cijfers en dus ging alles goed. Dat ik wanhopig mijn best deed om erbij te horen, voortdurend gepest werd en me bedreigd voelde door de andere kinderen was thuis niet bekend. Ook leerkrachten zagen dat niet, het ging goed met mij want ik presteerde naar verwachting. Ik werd van het kind dat ik was, getransformeerd naar een stil meisje op school. Ik zorgde dat ik zo onzichtbaar mogelijk was. Wanneer ik thuis kwam trok ik me terug in mijn eigen wereld. Speelde met mijn poppen tot ik erbij neerviel, droomde grote dromen en vluchtte uit de werkelijkheid. .

Carrière

achtergrond2Op mijn 16e begon ik een opleiding tot kapster. Als kind uit een arbeidersfamilie met inmiddels gescheiden ouders koos ik ervoor om een opleiding te doen waarbij ik ook kon werken. Mijn neiging naar onafhankelijkheid en het willen bijdragen aan de verantwoordelijkheid stimuleerden deze keuze. Na 20 jaar waarvan ik 8 jaar als zelfstandige heb gewerkt liep ik tegen iemand aan die coach was en zijn eigen bureau startte. Omdat ik me heel graag wilde ontwikkelen in de mensenkennis die ik in al die jaren had opgedaan, heb ik geholpen bij de opstart van dat bureau en heb  ondertussen een HBO opleiding gedaan in organisatiepsychologie. Na tweeënhalf jaar werd de samenwerking beëindigd om persoonlijk redenen. Per toeval rolde ik binnen in een grote
zorgorganisatie als leidinggevende en heb ik 10 jaar leiding gegeven aan verschillende afdelingen en verschillende verandertrajecten. Daarnaast was ik voorzitter van de ondernemingsraad waarmee we meest van tijd in roerig vaarwater zaten. In mijn laatste functie binnen deze organisatie liep ik echter aan tegen een team met een hele sterke cultuur, een leidinggevende met een visie die verschilde van de mijne, en er moest een verandertraject geleid worden. Na verloop van tijd was ik nog maar een schim van mezelf door alles wat speelde en de eenzame positie die ik had binnen het geheel. Ik was uitgeblust, gefrustreerd en alleen. De enige keuze die ik, degene die nooit opgeeft en vasthoudt aan waar ik in geloof, nog had was de handoek in de ring te gooien. Met veel verdriet en het gevoel dat ik ongelofelijk gefaald had heb ik mijn functie neergelegd.

People 2 Move

Door met een coach objectief te kijken naar mijn eigen aandeel in het geheel kwam ik erachter dat ik bezig was overlevingsstrategieën aan te spreken die ik als kind al had ontwikkeld maar die mij nu niet verder hielpen. Er moest echt iets veranderen om me weer vrij en gelukkig te voelen.Ik keerde terug naar wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Vrijheid, authenticiteit en levensgeluk.In mijn opleiding als coach bij Blankestijn en Partners heb ik vorm weten te geven aan de coach die ik nu ben. Ik geloof dat je de beste versie van jezelf bent wanneer je vrijheid ervaart, je authentiek bent en geluk uitstraalt. Dat is wat ik bereikt heb na een lange weg. Met People 2 Move help ik anderen dit ook te bereiken.

Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek