Communicatie en feedback

Feedback! Iedereen heeft het erover, iedereen vindt het noodzakelijk, maar uiteindelijk is het één van de meest lastige dingen om te doen. In gesprekken met teams, medewerkers, mensen leer ik altijd dat de meeste van ons wel feedback willen geven en ontvangen maar dat actie uiteindelijk toch uitblijft totdat de ergernis zo is opgelopen dat er een conflict ontstaat.

Feedback kun je leren.

Net als praten, fietsen. lopen kun je leren hoe je feedback geeft en ontvangt. De enige manier om dat te doen is door ermee aan de slag te gaan. Je hebt tenslotte ook niet leren fietsen door er slecht over te lezen en te denken dat je dan vanzelf wel kunt fietsen. Het is belangrijk dat je in een veilige omgeving ervaart hoe het werkt. Met iemand die een pleister plakt als je gevallen bent en die je aanmoedigt om het nog eens te proberen. We leren nu eenmaal met vallen en opstaan en door het te doen.

De feedbacktraining.

De feedbacktrainer creëert een veilige omgeving waarin ruimte ontstaat waarbinnen er gereflecteerd, geleerd en geoefend kan worden.

De training bestaat uit 3 onderdelen.

  1. Communicatie in het algemeen. ( wat is het en wat maakt het ingewikkeld)
  2. Geweldloze communicatie als basis voor feedback.
  3. Feedback ontvangen en geven. ( ervaren en oefenen)

Neem voor meer informatie of tarieven contact op  

  [btnsx id=”269″]