Hij maakt het verschil.

18 december 2017

3 minuten leestijd

De eerste post die ik bijna twee jaar geleden op social media zette, na de start van mijn bedrijf, was een quote van Jane Goodall.

“You cannot get through a single day without having an impact on the world. What you do makes a difference, and you have to decide what difference you want tot make.”

Mijn vraag bij deze post was “Hoe maak jij het verschil?”
En omdat ik aan het begin van mijn carrière als zelfstandig coach stond was die vraag toen misschien nog wel meer aan mezelf gericht dan aan alle anderen die hem lazen.Want wanneer we het hebben over mensen die het verschil maken dan gaat het al snel over de wijze waarop mensen zich met hart en ziel in zetten voor een betere wereld. En dan met name mensen als Jane Goodall, Diane Fossey, maar ook Ghandi, Mandela, Martin Luther King etc…
Inspirerende mensen met een enorm doorzettingsvermogen die een gigantische impact hebben gehad op de wereld en wiens nalatenschap ons vandaag nog steeds inspireert om zelf het verschil te willen maken. De vraag is of je zelf ziet welk verschil je maakt wanneer je het afmeet aan de impact die anderen hebben gehad op de wereld.

Imagine

John Lennon schreef ooit het lied “Imagine”. Iedereen kent het en weet waarover dat lied gaat. Er zijn twee regels in dat lied die mij steeds prikkelen.

“You may say, i’m a dreamer, but i’m not the only one.”

Want is dat niet precies wat het is? Wij mensen willen van betekenis zijn, wij willen graag een verschil maken en iets doen dat ertoe doet. Ik zal meteen toegeven dat ik ook zo’n dromer ben. Mijn droom is groot, “ik wil graag een inspirerend leider zijn”.  Zo…..dat is dan maar gezegd. Natuurlijk weet ik dat het ambitieus is, maar zonder dromen kom je nergens en ga je niet eens op weg. Door deze droom voor ogen te houden doe ik de dingen die ik wil doen en die ik belangrijk vind.

Waarom?

Waarom ik het nodig vind dit allemaal op te schrijven? Of was dat niet wat je dacht?
Ik reed een paar weken geleden met mijn auto op weg naar een klant. Ik had niet zo’n goede dag, moest me haasten en het verkeer hielp niet. Op enig moment reed ik langs de bushalte en daar stond een jongen van ik denk een jaar of twintig met zijn koptelefoon op. En wat mij raakte aan dat beeld is dat hij daar stond te dansen, uitbundig en zonder gene, midden in de wereld, langs de weg. Het mooie was dat het mij meteen een glimlach en een heel blij gevoel bezorgde.  Hij maakte het verschil en had een grote impact door gewoon te zijn wie hij was en te doen wat hij graag deed. Ik durf er bijna zeker van te zijn dat hij zich niet bewust was van de impact die had op de wereld om hem heen op dat moment. En het feit dat ik hier nu over hem schrijf bewijst dat hij impact had. Het enige wat hij voor mij niet heeft is een naam, want ik ken hem niet.Toch wil ik hem graag bedanken voor de energie die hij me gaf en voor het feit dat mijn gehaaste geïrriteerde gevoel plaats maakte voor een blij warm gevoel op een grijze dag.

Vandaag

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we ook vandaag het verschil kunnen maken door een glimlach, een mooi compliment, een aanraking, hulp te bieden waar het nodig is, een vraag te stellen i.p.v de oplossing te geven of te dansen bij de bushalte. Maar vooral door jezelf te zijn en te doen wat je gelukkig maakt.En dan zoals John Lennon zong

“ I’ll hope some day, they wil join us, and the world can live as one.”

Fijne feestdagen!!

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This