De zoektocht naar het grote geluk

15 mei 2017

3 minuten leestijd

Afgelopen week keek in naar een programma op de tv waarin mensen op zoek gaan naar het geluk door het roer volledig om te gooien. Toen ik daarover nadacht realiseerde ik me dat er veel van dit soort programma’s op tv te zien zijn. Iedereen wil tegenwoordig zijn dromen achterna, op wereldreis, een B&B in het buitenland, opnieuw beginnen aan het andere einde van de wereld, een carrièreswitch. Er doen hele volksstammen mee aan allerlei talentenshows. De gelukscoaches zijn niet aan de slepen en die worden er dan weer heel gelukkig van om van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken.

Wat is geluk?

Maar wat is geluk? Is het niet zo dat wij mensen altijd op zoek zijn naar iets dat er nog niet is? Kunnen we eigenlijk wel gelukkig zijn met wat er al wel is? En is geluk te relateren aan groots en meeslepend leven? Heb je dan pas alles eruit gehaald wat er in zit?

Het verbaast mij dat we massaal ongelukkig lijken te zijn met het leven dat we leiden.

Nu ben ik zelf ook zo’n coach die anderen graag helpt aan meer geluk en succes in het leven. Dus in principe zou het mij goed moeten doen dat er zoveel mensen ongelukkig lijken te zijn. Het grappig is alleen dat ik me toch steeds verwonder over de zoektocht naar het grote geluk. Duizenden mensen volgen hele jaarprogramma’s die hen gelukkig moeten maken.

Geluk zoek je niet, geluk is er al.

In mijn beleving is geluk namelijk niet iets waar je naar zoekt maar iets wat je wilt zien.

Zo haalde ik afgelopen week mijn auto op van de garage, na een kleine beurt en een APK keuring. Ik had best een hectisch dag achter de rug van veel geregel en heen en weer gesjees. Ach…..ieder mens heeft zo zijn ontwikkelpunten en het mijne is dat ik altijd denk dat ik tijd over heb. Maar goed, ik stap in mijn auto na al dat gesjees en ik zie onmiddellijk dat iemand de moeite heeft genomen de auto even uit te zuigen. Ik heb wel 5 min zitten genieten van een totaal gelukkig gevoel omdat iemand mij kennelijk een plezier heeft willen doen na een drukke dag.

Of…….een kindje dat s’nachts aan je bed staat met haar duim in de mond en tegen je zegt, kom je even bij me liggen mama, dat vind ik zo gezellig.

Of……je beste vriendin die het werkboek leest dat je geschreven hebt, met overal plakkertjes aan de bladzijden en aantekeningen, terwijl zij een andere nationaliteit heeft en het dus niet in haar taal is geschreven.

Of…..fietstassen krijgen voor Moederdag.

Of……….samen kunnen werken met je meest favoriete collega.

Of……..de zon die onder gaat na een heerlijke dag.

Het grote geluk zit in kleine dingen

Wat ik maar wil zeggen hier is dat wanneer we op jacht zijn naar het grote geluk, we helemaal vergeten dat vele kleine een grote maken. En je ziet geen kleine dingen als je op zoek bent naar iets groots. Iedere dag zijn er zoveel momenten van geluk.

Een goede vriend zei ooit, vlak voor zijn overlijden, nadat hij 15 maanden echt heel erg ziek was “Het laatste jaar was het gelukkigste jaar van mijn leven”.

Als je nu iedere dag voordat je gaat slapen eens bewust denkt aan de momenten die jouw dag gelukkig hebben gemaakt, de kleine dingen. Mijn stelling is dat jij je over een tijdje veel gelukkiger voelt.

Want zoals Loesje ooit zei.

Ongeluk zit in een klein hoekje, dus geluk zit in de rest!

Kom in beweging!

Bianca van People 2 Move

Met mij haal je een enthousiast, prikkelend en uitdagend mens in huis. Op respectvolle wijze, en met humor, hanteer ik een confronterende stijl die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

Ik hoop de wereld nog meer kleur te geven door jou te helpen jezelf te zijn: authentiek, vol zin en vrij.

Samen met mijn team help ik jouw talent en leiderschap te ontwikkelen.

Quotes van anderen

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan." J.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past." E.B.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven." D.K

Share This