Flow

2 september 2019

3 minuten leestijd

Ik weet niet hoe het anderen vergaat maar ik kan me voorstellen dat iedereen wel eens het gevoel heeft dat hij heel hard moet werken om bepaalde dingen gedaan te krijgen. Aan de andere kant zijn er ook heel veel momenten waarin dingen vanzelf lijken te gaan. Laatst stond ik er nog eens bij stil, toen iemand tegen me zei, “Waarom werk je zo hard, zoek waar de flow is en laat je meevoeren”.


Dejavu

Later. Toen ik in de auto zat herinnerde ik mij ineens de wildwater raft tochten die ik jaren geleden deed. De wilde rivier was zo ongeveer het beeld van mijn leven op dat moment. Wild stromend en met veel rappids ( stroomversnellingen). En wanneer je gaat raften , stap je in een rubberboot met een aantal anderen zonder dat je nog weet wat je tegen gaat komen onderweg. De enige zekerheid die je hebt is dat je nat wordt en dat er een instructeur is die zegt wat je moet doen.

De rivier

Is eigenlijk een fantastische metafoor voor je leven. Soms stroomt het een beetje, soms heel heftig met allerlei wilde kronkels en obstakels en soms kabbelt het. Wat ik ervaren en geleerd heb tijdens het raften is dat het leuk is wanneer het er een beetje wild aan toe gaat. Dat je in plaats van de rivier te bedwingen ook het centrum van de wilde stroming op kunt zoeken met als ultieme doel de backflip ( boot achterover op de kop, waardoor iedereen in het water terecht komt). Waarna je je door de stroming mee laat voeren naar rustiger water. Want dat is eigenlijk altijd het geval. Na een rappid komt altijd rustig vaarwater. Daarna heb je meestal het wow gevoel, en je aderen vol adrenaline.

Het kan ook anders.

Je kunt er ook voor kiezen om de stroming langs de rappid te nemen. Een stuk rustiger en je wordt er minder nat van, hoeft minder hard te werken en komt toch vooruit. Wil je vooruit in kabbelend water dan zul je ook hard moeten werken. Wil je niet vooruit, dan dobber je lekker een beetje rond, doet af en toe een oog open, en verder lekker relaxen.

Mijn leven

Bestond eigenlijk voornamelijk uit wild water raften met de nodige backflips of kabbelend water waarbij ik dan tijd kreeg om even te relaxen. Niets mis mee zou je zeggen, maar ik ben nu eigenlijk zo ver dat ik wat meer zoek naar de middenweg. Lekker mee op de stroming, iets minder hard werken, wel veel plezier en flow. Het punt is dat ik al een tijdje in kabbelend water zit, lig te dobberen en de stroming (nog) niet kan vinden. En ik moet zeggen dat ik dan de neiging heb om heel hard te gaan peddelen.

Waar ga je naartoe?

Het is belangrijk om te weten waar de stroming zich bevindt voordat je gaat peddelen. Je krijgt pas echt het stuur in handen als je weet waar je wilt zijn. En dat antwoord bevindt zich altijd in jezelf. Maar ieder mens heeft de neiging hetgeen te vinden dat hij of zij al kent. En aangezien ik ook een mens ben, geld dat soms ook voor mijzelf.

En jij?

Waar kies jij voor?
• Wild water, backflips, adrenaline, wow gevoel.
• Rustige stroming, flow, mee laten voeren.
• Kabbelend water, relaxen, rond dobberen zonder richting.
Waarbij geen enkele keuze verkeerd kan zijn. Het is maar wat je leuk vindt en waar je op dit moment aan toe bent. Voor een hele categorie mensen voelt wilt water ook als flow en die willen absoluut niet dobberen en relaxen. Weer anderen vinden het niet erg om af en toe hard te moeten peddelen om even uit de relaxstand te komen. Alles is goed zolang je maar kiest en jij je bewust bent van je keuzes.
En dan heb ik het in dit stuk nog niet eens gehad over tegen de stroom in zwemmen. Dat is namelijk past echt hard werken.

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This