Hang je masker aan de wilgen

20 februari 2017

2 minuten leestijd

Authenticiteit betekent echtheid. Mensen die authentiek zijn worden als echt en geloofwaardig ervaren.  Wanneer je authentiek bent doe jij je niet anders voor dan je bent. Je accepteert wie je bent en laat jezelf zien in het contact met anderen.  Authentieke mensen zijn succesvoller en gelukkiger in hun leven en werk.

Waarom authenticiteit bij draagt aan succes.

• Het vergroot je zichtbaarheid.
• Het geeft je focus.
• Het vergroot de gunfactor.
• Het vergroot je leiderschap.
• Je straalt zelfvertrouwen uit.

Mensen die zichzelf durven te zijn worden meer gezien door anderen. Je gaat niet langer op in de massa. Op het moment dat jij jezelf accepteert en goed voelt over jezelf straal je dat ook uit naar je omgeving. Je hebt niet langer de neiging jezelf te onttrekken aan het gezelschap of een masker op te zetten dat ervoor zorgt dat de echte jij zich kan verschuilen. Het zelfvertrouwen dat je daardoor laat zien overtuigt anderen dat jij weet waar je het over hebt, daardoor ben je overtuigender, zijn mensen meer geneigd naar je te luisteren. Leiderschap betekent niet per definitie dat je leiding moet nemen, de kartrekker bent. Leiderschap zegt iets over de bereidheid van anderen jou te volgen in je visie, het gaat over herkenning en erkenning. Dat kan alleen als het echt is wat de ander ziet.

Waarom authenticiteit bij draagt aan geluk.

• Je hebt zicht op wie je bent en wat je kunt.
• Het vergroot je zelfrespect en zelfvertrouwen.
• Je maakt keuzes op basis van wat je zelf belangrijk vindt.
• Je voelt je verbonden met jezelf, met anderen en met een groter geheel.
• Je bent vrij en onafhankelijk van  eigen en andermans oordelen.

Wanneer je jezelf kunt accepteren met alles wat bij je hoort, behandel jij jezelf met net zoveel respect als je omgeving. Je voelt je gelijkwaardig aan anderen ondanks het feit dat je misschien andere dingen belangrijk vindt en andere kwaliteiten hebt. Je vertrouwt erop dat jij een bijdrage levert die ertoe doet. Dit geeft verbinding met jezelf en met je omgeving. Omdat jij jezelf goed kent kun je feedback zien als een ervaring van de ander waarbij jij zelf de keuze hebt of je er iets mee wilt doen of niet. Het geeft je de vrijheid om op jouw eigen manier naar dingen te kijken zonder daarbij uit het oog te verliezen dat anderen de dingen zien vanuit een ander perspectief, vanuit een andere waarde en persoonlijkheid. Je kunt keuzes maken vanuit wie je bent, vanuit wat jij zelf graag wilt, je kunt dan kiezen voor waar jij gelukkig van wordt.

Wil jij ook authentiek zijn?
Vind jij het nog lastig om jezelf te zijn, keuzes te maken vanuit de dingen die jij belangrijk vindt?  Wil jij meer authenticiteit, je maskers af gooien en jezelf laten zien?

Download gratis mijn e-book “Hang je masker aan de wilgen”
tips voor meer authenticiteit.

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This