06-51813571 bianca@people2move.nl

Inspiratie blog

Authenticiteit betekent echtheid. Mensen die authentiek zijn worden als echt en geloofwaardig ervaren.  Wanneer je authentiek bent doe jij je niet anders voor dan je bent. Je accepteert wie je bent en laat jezelf zien in het contact met anderen.  Authentieke mensen zijn succesvoller en gelukkiger in hun leven en werk.

Waarom authenticiteit bij draagt aan succes.

• Het vergroot je zichtbaarheid.
• Het geeft je focus.
• Het vergroot de gunfactor.
• Het vergroot je leiderschap.
• Je straalt zelfvertrouwen uit.

Mensen die zichzelf durven te zijn worden meer gezien door anderen. Je gaat niet langer op in de massa. Op het moment dat jij jezelf accepteert en goed voelt over jezelf straal je dat ook uit naar je omgeving. Je hebt niet langer de neiging jezelf te onttrekken aan het gezelschap of een masker op te zetten dat ervoor zorgt dat de echte jij zich kan verschuilen. Het zelfvertrouwen dat je daardoor laat zien overtuigt anderen dat jij weet waar je het over hebt, daardoor ben je overtuigender, zijn mensen meer geneigd naar je te luisteren. Leiderschap betekent niet per definitie dat je leiding moet nemen, de kartrekker bent. Leiderschap zegt iets over de bereidheid van anderen jou te volgen in je visie, het gaat over herkenning en erkenning. Dat kan alleen als het echt is wat de ander ziet.

Waarom authenticiteit bij draagt aan geluk.

• Je hebt zicht op wie je bent en wat je kunt.
• Het vergroot je zelfrespect en zelfvertrouwen.
• Je maakt keuzes op basis van wat je zelf belangrijk vindt.
• Je voelt je verbonden met jezelf, met anderen en met een groter geheel.
• Je bent vrij en onafhankelijk van  eigen en andermans oordelen.

Wanneer je jezelf kunt accepteren met alles wat bij je hoort, behandel jij jezelf met net zoveel respect als je omgeving. Je voelt je gelijkwaardig aan anderen ondanks het feit dat je misschien andere dingen belangrijk vindt en andere kwaliteiten hebt. Je vertrouwt erop dat jij een bijdrage levert die ertoe doet. Dit geeft verbinding met jezelf en met je omgeving. Omdat jij jezelf goed kent kun je feedback zien als een ervaring van de ander waarbij jij zelf de keuze hebt of je er iets mee wilt doen of niet. Het geeft je de vrijheid om op jouw eigen manier naar dingen te kijken zonder daarbij uit het oog te verliezen dat anderen de dingen zien vanuit een ander perspectief, vanuit een andere waarde en persoonlijkheid. Je kunt keuzes maken vanuit wie je bent, vanuit wat jij zelf graag wilt, je kunt dan kiezen voor waar jij gelukkig van wordt.

Wil jij ook authentiek zijn?
Vind jij het nog lastig om jezelf te zijn, keuzes te maken vanuit de dingen die jij belangrijk vindt?  Wil jij meer authenticiteit, je maskers af gooien en jezelf laten zien?

Download gratis mijn e-book “Hang je masker aan de wilgen”
tips voor meer authenticiteit.

Vrijblijvend kennismaken?

Lid van

Werkboek kopen

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Deventerweg 149
7203 AG Zutphen

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL1662227966B02

Share This