Succes en geluk in leven en werk.

10 april 2017

3 minuten leestijd

Toen ik twee jaar geleden zo  vast liep in mijn functie als leidinggevende van een medisch service center in de zorg dat ik besloot acuut de stekker uit die functie te trekken, had ik beslist iedereen uitgelachen die mij toen verteld zou hebben dat ik twee jaar later een boek geschreven zou hebben met als titel “succes en geluk in leven en werk”. Ik voelde me niet gelukkig en zeker niet succesvol op dat moment. Heb een half jaar tijd genomen om te herstellen en me te bezinnen op de toekomst. Na het afronden van mijn opleiding en de start van mijn eigen coachpraktijk had ik grote behoefte om te ontdekken hoe ik mijn bedrijf succesvol kon maken. Want zeg nu zelf……..in een markt met 40.000 coaches, hoe vind je daar een positie, hoe maak je jezelf zichtbaar en hoe onderscheid je je van de rest?

De zoektocht

Omdat ik bij die zoektocht wel wat hulp kon gebruiken ben ik een trainingstraject gestart bij de zakelijk succes academie van Bart vd Belt. Bart traint ondernemers in het zichtbaar maken van hun toegevoegde waarde door het inzetten van online  en email marketing.  In één van de trainingen ging het over het schrijven van een e-book en het aanbieden van gratis online webinars. Toen ik aangaf dat ik daar echt helemaal niets voor voelde omdat   het web in mijn ogen al overspoeld wordt door gratis e-books en webinars, daar in mijn ogen zeker geen toegevoegde waarde was en ook geen onderscheidend vermogen, gaf Bart mij een verassend antwoord. Hij zei “ Ja, je kunt je beter onderscheiden op een strategie waarvan bewezen is dat het werkt dan dat je je onderscheid op inhoud en kwaliteit”. Zo……..die zat. Bart’s opmerking borrelde wekenlang in mijn hoofd en het liet me niet echt los. Ik kon het toch op zijn minst proberen. Dus ik begon aan mijn gratis e-book versie.  Toen ik eenmaal begonnen was gebeurde er iets wonderlijks. Ik schreef maar door,  mijn opgedane ervaringen en kennis van de afgelopen 47 jaar monde uit in steeds meer pagina’s. Er kwamen allerlei opdrachten bij en voordat ik het wist had een boek geschreven.

Innerlijke dialoog

Ondertussen had ik steeds innerlijke dialogen met mezelf. Want ja………professoren en wetenschappers schrijven boeken, en ja….ik ben geen professor en ook geen wetenschapper.  Dan kan ik toch geen boek op de markt brengen. Het andere stemmetje in mij zei, waarom niet? Waarom is de wetenschappelijke benadering beter dan de ervaringsgerichte benadering? Je moet theoretische onderbouwing hebben zei het andere stemmetje weer. Dat is er ook zei mijn andere stem, je hebt al zoveel boeken gelezen waarin die theorie beschreven staat. Zo ging dat nog een tijdje door. Ondertussen zocht ik iemand die de teksten kon redigeren en een vormgeefster die er ook echt een boek van kon maken. Ik raakte er meer en meer van overtuigd dat dit boek er moest komen.

De realisatie

Afgelopen vrijdag  7 April 2017 was het een feit. De presentatie van mijn werkboek voor persoonlijke groei “ Succes en geluk in leven en werk”.  Vorig jaar nog een droom, nu realiteit. Inmiddels is mijn bedrijf aan het groeien en voel ik me een gelukkige en succesvolle coach. En wil je weten welke toegevoegde waarde ik heb en wat mij onderscheid van anderen dan is het misschien leuk om mijn boek eens te lezen. Daarnaast kan mijn boek helpen wanneer je niet meer gelukkig bent met de dingen die je doet. Wanneer je jezelf bent kwijtgeraakt in het voldoen aan de verwachtingen van anderen. Wanneer je teleurgesteld bent in het leven en je regelmatig afvraagt, of er niet meer is dan dit. Wanneer je weinig energie hebt, niet goed functioneert en geen mogelijkheden ziet to verandering.

Mijn boek helpt je bij het vinden van geluk en succes door te leven vanuit authenticiteit, zingeving en een vrije geest.

Ben je nieuwsgierig geworden, klik dan op onderstaande link.

“Succes en geluk in leven en werk”

Kom in beweging!

Bianca van People 2 Move

Met mij haal je een enthousiast, prikkelend en uitdagend mens in huis. Op respectvolle wijze, en met humor, hanteer ik een confronterende stijl die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

Ik hoop de wereld nog meer kleur te geven door jou te helpen jezelf te zijn: authentiek, vol zin en vrij.

Samen met mijn team help ik jouw talent en leiderschap te ontwikkelen.

Quotes van anderen

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan." J.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past." E.B.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven." D.K

Share This