Zo ben ik nu eenmaal!

28 april 2020

4 minuten leestijd

Daar kan ik niets aan doen. Je moet me maar nemen zoals ik ben. Ik heb het zelf ook best vaak geroepen toen ik nog wat jonger was. En nu hoor ik het anderen ook regelmatig zeggen. Ik werk veel met teams in de zorg. Daar hoor ik mensen vaak zeggen. Ja ik zou eigenlijk beter voor mezelf moeten zorgen, maar ja…….ik heb dat nooit geleerd. Ik pas me gewoon makkelijk aan. Zo ben ik nu eenmaal.

Misvatting.

Mijn antwoord is in dat geval vaak, dan is nu de tijd gekomen om dat te leren. Het is namelijk een misvatting om te denken dat je jezelf moet veranderen. Je hoeft niemand anders te zijn, maar het lijkt me gezonder dat je wel iets anders gaat doen dan dat je nu doet. Gepruttel, gesputter en meerdere redenen waarom ander gedrag niet kan zijn dan mijn deel. Maar ja……..zo snel laat ik me niet meer ontmoedigen.

Het past gewoon niet bij me.

Het is niet wie ik ben. Dat hoor ik mezelf nog steeds zeggen, vooral wanneer me gevraagd wordt te vertellen waar ik in uitblink. Dat heb ik niet echt geleerd, ben opgevoed met het motto “niet lullen maar poetsen”. Niet zeggen maar doen dus. Het wordt dus tijd dat ik het gewoon ga doen, maar dat even ter zijde. In de kern is het mijns inziens lastig om gedrag te veranderen wat raakt aan de waarden waarmee je bent opgegroeid. Waarden die je bij je identiteit horen. Iemand die opgegroeid is met de waarde zorgzaamheid en bescheidenheid zal het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen.

Ongemak.

Het is een uiterst ongemakkelijk gevoel om iets te doen dat het tegenovergestelde lijkt van dat wat bij je past. Het kan je onzeker maken en angst oproepen. Stel je voor dat anderen er iets van vinden, al vonden ze er waarschijnlijk toch al iets van. Stel dat ze je een opschepper vinden, of help, nog erger, een egoïst.  Dan kun je maar beter je kop in het zand steken en roepen, zo ben ik nu eenmaal. Maar goed, iedereen is egoïstisch op een bepaalde manier. Want heel goed voor anderen zorgen geeft je zelf een goed gevoel, en dat is de enige reden waarom je dat blijft doen. Je doet het dus niet voor de ander maar voor jezelf. Je vindt jezelf stiekem een beter mens omdat je eerst voor anderen zorgt en dan pas voor jezelf. Ik vind mezelf stiekem een beter mens omdat ik niet opschep over mezelf en laat zien dat ik een harde werker ben.

Je hoeft jezelf niet te veranderen.

Je wordt niet ineens een heel ander persoon doordat jij je gedragspatronen een beetje aanpast. Een verandering van je gedrag heeft echter wel effect op je omgeving. Daar durf ik wel garantie op af te geven. En natuurlijk is dat ook ongemakkelijk, dat hoort erbij. Maar ongemak betekent groei. Je persoonlijkheid komt beter tot zijn recht wanneer de dingen in evenwicht zijn. Je kunt pas echt met aandacht voor de ander zorgen wanneer je ook aandacht hebt voor je eigen behoeftes. En je wanneer je kunt benoemen waar je kwaliteiten liggen dan weten anderen beter waarvoor ze je moeten inzetten.  

Gewoon doen.

Trek je kop uit het zand en ga aan de slag. Gewoon oefenen met ander gedrag dan dat je gewend was. En ervaar eens of je minder jezelf bent. Het zou zomaar kunnen zijn dat je juist meer jezelf wordt. En hoe fijn is het om te worden wie je bent.  Want jezelf heeft veel verschillende kanten en gezichten die allemaal gezien mogen worden.  Een rups wordt ten slotte ook nooit een vlinder als die blijft zeggen zo ben ik nu eenmaal. Durf eens naar binnen te kijken en te zien welke kernwaarde jij als excuus gebruikt om je gedrag niet te hoeven veranderen. En als je dat weet probeer dan daarna eens iets heel ongemakkelijks te doen. En om dan meteen maar het goed voorbeeld te geven. ” Ik ben goed in het helpen van mensen die meer regie, meer plezier en meer resultaat willen bereiken”. Dus heb je hulp nodig? Bel mij dan. Veel succes!

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This