In een ander licht.

7 maart 2022

4 minuten leestijd

Enige tijd geleden was ik op het strand van Noord Holland met mijn kinderen. Op enig moment hoorde ik één van de dames gillen……..iehhhhhh, een kwal! Nadat wij om het onooglijke ding heen waren gelopen, om er daarna nog even met een stokje in te porren om te kijken of hij nog leefde, kwamen we samen tot de conclusie dat het toch wel vieze beesten waren. Zo’n klomp slijmerigheid in het zand waaraan je je ook nog eens lelijk kunt bezeren.

Hetzelfde maar dan anders.

Twee weken later waren wij op een zonnige bestemming aan het Gardameer. Met de voorspelling van een regenachtige dag togen wij naar het seallife aquarium om ons daar te vermaken. De prachtigste vissen kwamen voorbij maar de mooiste en meest fascinerende waren toch wel de kwallen. Uren konden we kijken naar hoe zij zich geheel zen en sereen bewogen in een rood, blauw of helder licht waarbij hun schoonheid volledig tot zijn recht kwam.

Dezelfde kwallen die wij twee weken daarvoor nog beoordeeld hadden als “vieze beesten”.

Hoe word je gezien?

Terwijl ik daar zo stond te mijmeren realiseerde ik me dat het heel veel uitmaakt in welke omgeving en in welk licht je bekeken wordt. In welk licht zien we jouw schoonheid? In welk licht bekijk jij anderen?

In het geval van de kwal had het waarschijnlijk geholpen wanneer ik verder had gekeken dan de eerste aanblik van het beest. Wanneer ik me voor had kunnen stellen hoe hij zich in zee voortbewoog wanneer het licht hem bescheen door het wateroppervlak. Dan had ik mijn kinderen kunnen vertellen dat hij niet vies was, maar dat hij zich in een omgeving bevond waar hij niet tot zijn recht kwam. Dat hij de koele heldere zee en de zon nodig heeft om zijn schoonheid te kunnen laten zien.

In welke omgeving kom je tot je recht.

Zo is het in mijn ogen ook met mensen. Iedereen straalt in een ander licht. Wanneer je in de juiste omgeving bent, je kwaliteiten en positieve eigenschappen belicht worden, en anderen bereid zijn om verder te kijken dan de eerste aanblik.

Het woord ‘Kwal” gebruiken wij ook wel om iemand te benoemen die onprettige gevoelens bij ons oproept. Waarin wij eigenschappen zien die we niet waarderen als positief. Realiseer je dat ook deze spreekwoordelijke “kwallen” een schoonheid bezitten die jij op dat moment niet ziet. Misschien omdat hij of zij zich in de verkeerde omgeving bevindt, maar waarschijnlijker omdat jij hem of haar in je eigen licht bekijkt.

We zijn allemaal anders en uniek.

We zijn niet allemaal dezelfde mensen en we hebben niet allemaal dezelfde kwaliteiten. Ik zie het aan onze kinderen. Die zijn heel duidelijk verschillend. De één functioneert het best wanneer je haar verantwoordelijkheid geeft en wordt gemotiveerd door iets van competitie of challenge. De ander functioneert het best door verbinding en door het samen te doen. Is helemaal niet competitief maar juist verbindend en behulpzaam. De één zal beter functioneren in een solopositie de ander in een team. Zet je de solist in een team………..zou je dan het beste van haar zien? Zet je de teamplayer in als solist, zou je dan het beste van haar zien?  En het is dan maar net op welke plek je beiden tegen komt of je waardering voelt of irritatie.

Welk licht heb jij nodig?

Wat mijzelf betreft, kom ik het best tot mijn recht in een onafhankelijke positie. Doordat ik nergens bij hoor kan ik me juist met iedereen verbinden. Doordat ik onafhankelijk ben kan ik alles in verschillend licht zien.  Op een plek waar argumenten  doorslaggevend zijn ben ik een pitbull. Op een plek waar intuïtie de ruimte krijgt ben ik zacht en verbindend.  

Bekijk jezelf en je omgeving eens in een ander licht, verwonder je over wat je dan ziet. Maar wees vooral nieuwsgierig naar het licht dat jou doet stralen. In welk licht wil jij gezien worden?  In welk licht ben jij op je mooist?

Kies voor het licht waarin jij tot je recht komt. Dan voorkom je dat je die vieze kwal op het strand wordt waar een ieder graag nog even met een stokje in prikt en vervolgens links laat liggen op zoek naar iets leukers.

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This