Laat mensen stralen!

11 maart 2019

3 minuten leestijd

People 2 Move, Laat mensen stralen! Staat op mijn visitekaartje.

In mijn opleiding tot coach zijn verschillende werkmethodieken aan bod gekomen. Eén van de dingen die ik aan deze opleiding zo leuk vond was de diversiteit van die methodieken. Omdat wij mensen nu eenmaal niet allemaal hetzelfde zijn. Voor de één werkt iets anders dan voor de ander. Leuk in zo’n opleiding is dat je zelf ook met alle methodieken aan de slag gaat. Je kunt iemand niet iets laten ervaren wat je niet zelf hebt ervaren. Zo gingen wij aan de slag met visualisatie.

De Visualisatie oefening.

Visualiseren is een techniek, die middels je verbeelding, datgene tot stand brengt wat jij je wilt inbeelden of inleven. Het is de natuurlijke verbeeldingskracht die we dagelijks van minuut tot minuut gebruiken, bewust en onbewust. Deze kun je bijvoorbeeld inzetten om beeld te geven aan hetgeen er in je leeft. Ik geloof er heilig in dat iedereen alle antwoorden op de vragen die hij of zij heeft in zichzelf kan vinden. Met visualisatie kun je in een denkbeeldige situatie terecht komen waarin je die informatie uit jezelf haalt.

Terug naar de bron.

In de visualisatie die wij deden moesten wij terug naar de bron van ons bestaan, waar wij onze levensopdracht ontvingen van een wijze man of vrouw. Lekker vaag, ik hoor het je denken. Nu heb ik zelf een rijke verbeeldingskracht dus het kostte mij niet zoveel moeite te komen waar ik moest zijn in de visualisatie. De opdracht die ik kreeg was in de vorm van een symbool. Ik kreeg van de wijze oude man een blauwe steen waar licht van binnenuit naar buiten straalde. Nou………geen idee wat ik daarmee moest.

Sommige dingen hebben tijd nodig.

Weet ik nu. Die steen bleef ergens liggen in mijn gedachten tot de volgende visualisatieopdracht ruim anderhalf jaar later in een training “positioneer je bedrijf ”. Weer een visualisatie m.b.t  de opdracht in het leven. Dit keer ontstond er een gedicht.

Zachte vormen,
verlichten de ruimte
met hun stralen.
Gevoel van blijheid en ruimte
Spiegel om in te kijken
Die je liefdevol omarmt,
Zoals je bent in al je echtheid.

Mijn USP.

Het was me ineens glashelder. Ik zie kennelijk wat mensen nodig hebben om zichzelf te accepteren en dat laat ze stralen. Waarom die steen blauw was? Geen idee totdat ik het opzocht op het World Wide Web. En zie daar “ Blauwe Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan. Het geeft een goed gevoel en helpt je bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt.” Toeval? Kan zijn…..maar het past eigenlijk wel goed bij hetgeen ik doe.

De voldoening.

Afgelopen vrijdag had ik een terugkom middag georganiseerd voor deelnemers aan de 6 daagse training “Succesvol leven en werken” die ik aanbied. De terugkom middag is bedoeld om met elkaar uit te wisselen waar de deelnemers een jaar na de training staan in hun ontwikkeling en het bereiken van hun doelen. Eén van de deelnemers aan dit traject had een behoorlijke zware tijd, geen idee wat hij wilde, was zichzelf even op alle fronten kwijt.
Nu na een jaar kwam hij binnen met een energie die mij verraste, met een tred die zekerheid en stabiliteit uitstraalde en met een lichtheid die mij trof. Ik was blij om het te zien, zo………stralend. En het trof mij diep. Ik was ontroerd en enthousiast te gelijk. Omdat ik precies dat zag waarvoor ik er ben. Laat mensen stralen!

Wil jij ook kunnen stralen?

Laten we kennis maken.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Bianca in een notendop

Met mij haal je een enthousiast,  prikkelend en uitdagend mens in huis die op respectvolle wijze en met humor, een confronterende stijl hanteert die uitnodigt tot bewustwording en verandering.

 

Wat zeggen anderen

J.N.

"Bianca inspireert en motiveert. Ze steunt als het nodig is, maar daagt uit wanneer het kan. Vanuit haar authenticiteit en originaliteit kan ze jou vanuit een ander perspectief laten kijken, waardoor nieuwe deuren geopend kunnen worden."

E.v.H.

E.J.

“Met een big smile confronteerde Bianca me soms hard met mezelf. Ik heb veel aan het traject gehad. Afsluitend hebben we teruggekeken in welke mate mijn leerdoelen waren bereikt en dat was veel verder dan ik vooraf had verwacht.”

E.J.

E.B.

Bianca is een coach met zeer veel aandacht voor de menselijke maat en voor wat bij je persoonlijkheid past. Aan de andere kant speelt ze beslist geen mooi weer en geeft ze je aan wat ze bij je waarneemt. Ze durft daarbij door te graven en te schuren."

E.B.

E.v.H.

"Bianca heb ik ervaren als een zeer prettig persoon die oprecht persoonlijke aandacht geeft waarbij ze je op een goed manier weet te raken door je te confronteren, de juiste vragen te stellen en door te doen. Het heeft mij meer inzichten gegeven,verder gebracht en sterker gemaakt omdat ik dichter bij mijzelf ben gekomen."

E.v.H.

D.K.

"Bianca is met haar passie, gedrevenheid, flair, nuchterheid en humor de ideale coach om Regie te nemen en te houden op je carrière of je leven. Echt een coach die kijkt naar waar zij de meerwaarde kan zijn voor jou. Dit zul je zelf direct ontdekken bij een eerste kennismaking met haar."

D.K.

D.K.

"Bianca heeft mij in een kort coachingstraject zeer effectief en doeltreffend begeleid om weer terug te komen in mijn eigen kracht. Ze heeft mij laten ontdekken wat ik wil en mij in mogelijkheden laten denken. Ze heeft een positieve aanpak en vindt snel de juiste benadering om ‘binnen’ te komen. Zij confronteert vanuit respect en dat helpt!“

E.S.

Lid van

Kosteloos advies

"De afstand tussen waar je bent en waar je wilt zijn is alleen te overbruggen door actie"

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Stoomdijk 1
7211MK Eefde

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL001858972B79

Share This