06-51813571 bianca@people2move.nl

Inspiratie blog

People 2 Move, Laat mensen stralen! Staat op mijn visitekaartje.

In mijn opleiding tot coach zijn verschillende werkmethodieken aan bod gekomen. Eén van de dingen die ik aan deze opleiding zo leuk vond was de diversiteit van die methodieken. Omdat wij mensen nu eenmaal niet allemaal hetzelfde zijn. Voor de één werkt iets anders dan voor de ander. Leuk in zo’n opleiding is dat je zelf ook met alle methodieken aan de slag gaat. Je kunt iemand niet iets laten ervaren wat je niet zelf hebt ervaren. Zo gingen wij aan de slag met visualisatie.

De Visualisatie oefening.

Visualiseren is een techniek, die middels je verbeelding, datgene tot stand brengt wat jij je wilt inbeelden of inleven. Het is de natuurlijke verbeeldingskracht die we dagelijks van minuut tot minuut gebruiken, bewust en onbewust. Deze kun je bijvoorbeeld inzetten om beeld te geven aan hetgeen er in je leeft. Ik geloof er heilig in dat iedereen alle antwoorden op de vragen die hij of zij heeft in zichzelf kan vinden. Met visualisatie kun je in een denkbeeldige situatie terecht komen waarin je die informatie uit jezelf haalt.

Terug naar de bron.

In de visualisatie die wij deden moesten wij terug naar de bron van ons bestaan, waar wij onze levensopdracht ontvingen van een wijze man of vrouw. Lekker vaag, ik hoor het je denken. Nu heb ik zelf een rijke verbeeldingskracht dus het kostte mij niet zoveel moeite te komen waar ik moest zijn in de visualisatie. De opdracht die ik kreeg was in de vorm van een symbool. Ik kreeg van de wijze oude man een blauwe steen waar licht van binnenuit naar buiten straalde. Nou………geen idee wat ik daarmee moest.

Sommige dingen hebben tijd nodig.

Weet ik nu. Die steen bleef ergens liggen in mijn gedachten tot de volgende visualisatieopdracht ruim anderhalf jaar later in een training “positioneer je bedrijf ”. Weer een visualisatie m.b.t  de opdracht in het leven. Dit keer ontstond er een gedicht.

Zachte vormen,
verlichten de ruimte
met hun stralen.
Gevoel van blijheid en ruimte
Spiegel om in te kijken
Die je liefdevol omarmt,
Zoals je bent in al je echtheid.

Mijn USP.

Het was me ineens glashelder. Ik zie kennelijk wat mensen nodig hebben om zichzelf te accepteren en dat laat ze stralen. Waarom die steen blauw was? Geen idee totdat ik het opzocht op het World Wide Web. En zie daar “ Blauwe Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan. Het geeft een goed gevoel en helpt je bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt.” Toeval? Kan zijn…..maar het past eigenlijk wel goed bij hetgeen ik doe.

De voldoening.

Afgelopen vrijdag had ik een terugkom middag georganiseerd voor deelnemers aan de 6 daagse training “Succesvol leven en werken” die ik aanbied. De terugkom middag is bedoeld om met elkaar uit te wisselen waar de deelnemers een jaar na de training staan in hun ontwikkeling en het bereiken van hun doelen. Eén van de deelnemers aan dit traject had een behoorlijke zware tijd, geen idee wat hij wilde, was zichzelf even op alle fronten kwijt.
Nu na een jaar kwam hij binnen met een energie die mij verraste, met een tred die zekerheid en stabiliteit uitstraalde en met een lichtheid die mij trof. Ik was blij om het te zien, zo………stralend. En het trof mij diep. Ik was ontroerd en enthousiast te gelijk. Omdat ik precies dat zag waarvoor ik er ben. Laat mensen stralen!

Wil jij ook kunnen stralen?

Laten we kennis maken.

Vrijblijvend kennismaken?

Lid van

Werkboek kopen

Gratis downloaden

Contact opnemen

People 2 Move
Deventerweg 149
7203 AG Zutphen

Tel: 06-51813571

Kvk: 65249364
Btw: NL1662227966B02

Share This